Casa Belfi Colfòndo Anfora – naturvin från Italien.

Den 5 augusti släpps ett begränsat antal Casa Belfi Colfòndo Anfora Magnum på ett mindre antal Systembolagsbutiker. Priset är 250 :- och för det priset får man en unik vinupplevelse.

Albino Armani/Casa Belfi
Projektet började när Albino Armani upptäckte en ung oenolog från området San Polo di Piave, i provinsen Treviso, vid namn Maurizio Donadi. I deras möte föddes en inspirerande filosofi, som bygger på respekt för naturen och naturliga traditioner. Man har lagt sig vinn om att alltid följa officiellt certifierat förfarande för ekologisk odling och ekologisk vinframställning. Casa Belfi garanterar rigorös anslutning till en helt ekologisk produktionskedja och är certifierad och garanteras av ”Suolo e Salute” (Jord och hälsa) samt Demeter (biodynamiskt).

Casa Belfi Colfòndo Anfora
Den gröna druvan Glera är basen för detta biodynamiska vin. Druvorna skördas i slutet av september, avstjälkas och placeras i 4000 liter stora terrakotta amforor. Efter skalmaceration i minst 7 dagar, pressas musten varsamt. Den jäst som finns naturligt på druvskalen omvandlar sockret i musten till alkohol utan temperaturkontroll. Vinet vilar i samma amforor ända tills buteljering på våren. Den helt naturliga jäsningen ger ett pärlande vin, i Italien kallad frizzante. Vinet är buteljerat utan filtrering eller annan typ av klarning.

Karaktär
Gyllengul färg.
Lätt grumlig. Komplex doft med toner av citrus, jäst, rostat bröd och aprikos.
Lätt pärlande och torrt vin med smak av citrus, aprikos och rostat bröd.
Passar som aperitif och till grillad fisk samt ljus fågel.

www.albinoarmani.com

För mer information, vänligen kontakta;
Peter Moschna, produktchef på AMKA
tel 070-0923423, pmo@amka.se

Ursprung: Italien, Veneto| Producent: Albino Armani/Casa Belfi | Druva: Glera| Årgång: NV | Vol: 1500ml | Alk: 10,5% | Systembolaget art.nr: 91177-06 | Pris: 250:- |