Exklusiv Madeira i begränsad upplaga

Den 19 augusti släpps ett begränsat antal – 120 flaskor  för att vara exakt – H&H MADEIRA TERRANTEZ 20 år på ett mindre antal Systembolagsbutiker. Priset är 647:-.

HENRIQUES & HENRIQUES

Företaget H&H grundades 1850 under namnet Henriques & Filhos. Familjen Henriques som grundade företaget hade ett släktskap med den förste kungen för Portugal. Att firman heter Henriques & Henriques idag beror på att huvudföretaget delades mellan tre söner under början av 1900-talet varav två söner bildade H&H tillsammans. H&H återupptog familjens verksamhet 1925 i det nygamla företaget. Idag ägs H&H av fem olika ägare, några ännu med påbrå från familjen. H&H är en av de största producenterna på Madeira med 600 vinodlare och med 1,3 miljoner kilo druvor.

H&H MADEIRA TERRANTEZ 20 år

Gyllene färg med grön kant
Stor doft med inslag av torkad frukt, sultanarussin, hasselnötter och nötter. Liten fatton. Smaken är halvtorr och komplex med inslag av bittermandel, nötter, kryddor, grön paprika och en del fat. Lång eftersmak.
Passar lika bra till ostbrickan som en toscakaka.

www.henriquesehenriques.pt

För mer information, vänligen kontakta;
Peter Moschna, produktchef på AMKA
tel 070-0923423, pmo@amka.se

Ursprung: Portugal, Madeira | Producent: Henriques & Henriques | Druva: Terrantez | Årgång: NV | Vol: 750ml | Alk: 20% | Systembolaget art.nr:  90545-01 | Pris: 647:- |