Högsta betyg i London för Casa Real 2012

Casa Real årgång 2012 från Santa Rita i Chile vann ‘Master’ i tävlingen 2016 drinks business Global Cabernet Sauvignon Masters i London.

AMKA Sverige har lyckats få hit ett mindre antal flaskor av Casa Real 2012 och lanserar detta unika vin på Systembolaget nu i september.

Tävlingen anordnas av den brittiska branschtidningen Drinks Business, och man provar endast druvrena viner i denna kategori. Panelen består av provare med titlar såsom Masters of Wine och Master Sommeliers. Provarna informeras endast om prisklass och om vinet är ekat eller inte i denna blindprovning. Mer information finner ni i bifogad pdf.

Santa Rita prisas inte enbart för Casa Real 2012 utan får fina omdömen för flera andra viner i portföljen. Faktum är att domarpanelen hävdar att Chile är det land där druvan Cabernet Sauvignon trivs allra bäst och levererar enastående stil och kvalitet i alla prislägen.

Ursprung: Chile, Valle Central| Producent: Santa Rita | Druva: Cabernet Sauvignon| Årgång: 2012 | Vol: 750ml | Alk: 14% | Systembolaget art.nr: 99233-01 | Pris: 349:- |