Viberti – ny italienare i BS.

Låt oss presentera Viberti, vår nya producent från Piemonte, Italien. De producerar viner i yttersta toppklass!

Producenten Viberti Giovanni, som ligger i byn Barolo i Piemonte, grundades i början av 1900-talet av värdshusvärden och krögaren Antonio Viberti. Vinet som producerades från deras vinodlingar tillverkades exklusivt för besökare av familjerestaurangen Trattoria al Buon Padre. Året 1923 var första året då man under egen etikett buteljerade vinet ”Buon Padre”. På 60-talet tog Antonios son Giovanni över rodret och nu, hundra år efter grundandet, har 3:e generationen av Viberti-familjen, Claudio, anslutit sig till verksamheten.

Viberti består av 20 hektar vinodlingar där man odlar druvorna Nebbiolo, Dolcetto, Barbera och Chardonnay. Odlingarna ligger främst på de västra sluttningarna vid byn Barolo i DOCG appellationen och höjden varierar från 400 till 500 meter över havet. Gården omfattar tre stycken s.k. “single vineyards”: Bricco delle Viole, San Pietro, och La Volta. Två gånger per år utför man beskärning för att minska avkastningen per hektar vilket gör att druvorna alltid mognar fullt ut. Viberti använder en kombination av den modernaste utrustningen som finns att tillgå blandat med den sedvanliga och traditionella metoden för vinframställning. Med begränsad användning av ek vill man uppnå en maximal fruktighet i sina viner.

I  sortiment har vi följande viner
SB 71651-01 Viberti Barbera d’Alba La Gemella för 175:-
SB 72682-01 Viberti Barolo Buon Padre för 375:-
SB 72647-01 Viberti Langhe Dolbá för 155:-
SB 72275-01 Viberti Barolo Riserva Bicco Delle Viole för 599:-
SB 72187-01 Viberti Dolcetto d’Alba Superiore för 169:-

För mer information, vänligen kontakta;
Peter Moschna, produktchef på AMKA
tel 070-0923423, pmo@amka.se