Nytt i vår portfölj – Helsinki Dry Gin

Helsinki Distilling Company är det första privata brännvinsföretaget på hundra år som sett dagens ljus i Helsingfors. De tre vännerna Mikko Mykkänen, Kai Kilpinen och Seamus Holohan började drömma om att starta ett eget destilleri i Helsingfors redan i början av 2000-talet, men det var först 2014 som de kunde realisera denna dröm i de nuvarande lokalerna i stadsdelen slakteriet i Fiskehamnen.
Den nytillverkade destilleringsapparaten kan bara hantera en mäsk om ca 300 liter och man tillverkar ca 1000 flaskor åt gången.

Helsinki Dry Gin består av en mängd komponenter varav man kan urskilja enbär, lingon, fänkålsfrö, korianderfrö, angelikarot, irisrot, citronskal, pomeransskal, rosenblad.
Kryddorna lakas ur i alkohol och därefter destilleras extraktet på nytt. Smakämnena ur vissa kryddor extraheras med hjälp av ånga. Tillverkning och buteljering sker för hand på slakteriet i stadsdelen Fiskehamnen i Helsingfors
Vattenklar färg.
Karaktärsfull doft med inslag av angelikarot, koriander, färska krossade enbär och markerad citruston. Smaken är elegant och smakrik med tydlig ton av enbär, gran och tall. Inslag av lingon, fläder och torkat citrusskal.
Passar som drinkingrediens i en Dry Martini eller en Negroni.