Birra del Borgo + Dogfish Head = My Antonia

My Antonia i 75cl flaska lanseras på Systembolaget 20/1-17.

My Antonia är skapad tillsammans med bryggmästaren på Dogfish Head från USA. Det är en alkoholstark variant av lageröl. För att balansera sötman och styrkan i ölen använder man sig av humlesorter såsom Simcoe, Warrior och Saaz. Man har valt att kalla ölet för en ”Continually Hopped Pilsner”, detta med anledning av att man under vörtkoket valde att tillsätta en näve färsk humle i minuten under hela koket.
Doften är frisk med inslag av citrus, apelsinskal och elegant maltighet.
Smaken är frisk och balanserad med inslag av humle, tropisk frukt och citrus.

Birra del Borgo är en hembryggares resa från 30 liters bryggningar i köket till internationell berömmelse och samarbete över nationsgränserna. 2005 bryggde man sin första öl i centrala Borgorose och bara fem år senare hade man vuxit ur lokalerna. I samband med flytten till en modern anläggning några kilometer utanför Borgorose beslöt man att behålla de gamla lokalerna och idag finner vi där bland annat laboratoriet och ett mindre bryggverk där man låter sin experimentlusta få fritt spelrum.
Birra del Borgo är något så unikt som en ölproducent där man ger internationella öltyper en italiensk touch. Vi kan finna samarbeten med Brewdog, Dogfish Head och Cantillon men även personliga experiment såsom öl lagrat på vinfat där man tidigare lagrat Zinfandel.

My Antonia
Ursprung: Italien, Borgorose| Producent: Birra del Borgo| Vol: 75cl | Alk: 7,5% |Systembolaget art.nr: 11417-01 | Pris: 69,90 | Lansering: 20 Januari 2017