Inget aprilskämt isländsk skotte i Beställningssortimentet.

Det senaste tillskottet i Einstöks sortiment är Wee Heavy som bryggs i stil med en Scotch Ale. 
Idén att skapa en Scotch Ale var inte bara en tillfällighet. Vikingarnas historia i Skottland går tillbaka till 700 eKr och Einstök bryggmästare Baldur Karason studerade bryggvetenskap vid universitetet Heriot-Watt i Edinburgh, Skottland.

Wee Heavy görs med isländska korn som har rökts med björkträ som kommer från Islands största skog. En annan ingrediens som används i ölet är handplockad Angelica som lägger till en subtil och delikat smak. Angelica användes av vikingarna som valuta och även i matlagning för dess mystiska och medicinska krafter. Angelica var en sådan eftertraktad ört att tidiga isländska lagar uppgav att stöld av den från någon annan kunde resultera i att man uteslöts från klanen.
Frukta inte dock Einstök delar gärna med sig av deras med dig nu!
ABV 8%
Du möts av den rika färgen, ett krämigt huvud, en söt maltarom och en antydan till rökighet från björken. Den maltiga rikedomen och karamelltonerna träffa tungan och den salta röksmaken kommer något senare.
Passar perfekt med grillad eller rostat lamm, nöt och fläsk, rökt lax och vällagrade alternativt rökt ost. Eller varför inte till något med choklad!?! Eller bara njutas tillsammans med en cigarr och räkna dina välsignelser.

Från och med 1 april går det att beställa ölen i Systembolagets Beställningssortiment.

Ursprung: Island, Akure| Producent: Einstök Olgerd | Vol: 33cl | Alk: 8,0% |Systembolaget art.nr: 89016-03| Pris: 28,90 | Lansering: 1 April 2017