Helsinki Dry Gin vinner guld i Berlin, igen!

The Helsinki Distilling Company’s Helsinki Dry Gin har vunnit guldmedalj i Destille Berlin för andra året i rad. Detta är igen en bekräftelse på Helsinki Dry Gins kvalitet då man även 2016 vann guld och det prestigefyllda ”Spirit of the Year Award 2016″. Destille Berlin är Europas ledande mässa och tävling för oberoende destillerier och småproducenter. Mässan hade över 120 utställare från mer än 10 olika länder 2017. Mässan, som grundades 2012, arrangerades för femte gången.

Helsingfors Tyrnipontikka tilldelades också en silvermedalj vid tävlingen i kategorin fruktsprit. Tyrnipontikka är en finskt ”grappa” gjord på havtorn istället för vindruvor. The Helsinki Distilling Comapny är det enda destilleri i världen som producerar denna typ av dryck.

Helsingfors Dry Gin har vunnit flera utmärkelser under de senaste åren:

· Destille Berlin 2017: guld gin

· Destille Berlin 2016: guld gin och Spirit of the Year

· World Gin Awards 2016: Guld och kategorivinnare i den finska gin-serien, silver i Design kategorin

· International Wine and Spirits Competition (IWSC) 2016: Silver Gin & Tonic serien

· Destille Berlin 2015: brons gin

thumbnail of helsinki-gin-gold-press-release