Banfi Brunello di Montalcino DOCG i BS

Beställningssortimentet är en riktig guldgruva.
Där hittar du bland annat Brunello di Montalcino från Castello Banfi, artnr 74442 och priset är 399:-/flaska.

Brunello di Montalcino är ett av de mest eftertraktade vinerna från Toscana. Vinet är framställt enbart av de egna klonerna av Sangiovese som man, tillsammans med Lantbruksuniversitetet i Milano, forskat fram. Efter traditionell vinframställning är vinet lagrat 24 månader, dels på 5000 liter stora slovenska botti och 350 liters franska barriquer varav en tredjedel är nya. Vinet är lagrat 8-12 månader på flaska innan det når marknaden.
Mörkt röd färg.
Elegant doft med inslag av mörka bär, torkad frukt, fat och liten mognad.
Fylligt och smakrikt vin med bra längd. Inslag av  mörka bär, lakrits och rostade fat parat med väl integrerade tanniner.
Passar utmärkt till smakrika kötträtter, gärna grillat.

www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/banfi-7444201

Castello Banfi grundades 1978 och äger idag ca 1000 hektar vingårdar runtom Montalcino i Toscana. Castello Banfi ägs av de två amerikanska bröderna John och Harry Mariani. De två har
tillsammans med den berömda oenologen Ezio Rivella uppnått enorma framgångar, både i Italien och i världen. Castello Banfi är idag mycket väl kända för att producera goda viner av mycket hög kvalitet.  Redan från starten engagerade man sig för att försöka utveckla den potential man såg i området, särskilt när det gäller druvmaterialet. Faktum är att man i samarbete med Lantbruksuniversitetet i Milano numera har hela sex unika kloner av druvan sangiovese registrerade. Idag finner vi viner med namnet Banfi på etiketten från områden såsom, Montalcino, Bolgheri, Chianti samt Piemonte.

castellobanfi.com/en/