Inferno på Systembolaget.

Den 3 november lanserar vi Haandbryggeriets Inferno Tripel IPA (33cl) på Systembolaget.

Bryggeriet beskriver den som en American West Coast Tripel IPA; 
En kraftfull IPA med doft av karamelliserad malt, citrus och evergreen. Balanserad bittersöt med stor fyllighet och fruktig finish.

Kul kuriosa om Inferno är att det är en collaboration som brygdes tillsammans Stone Berlin och Brewdog för första gången under Haandbryggeriets egna ölfestival i maj 2017. Den har nu brygts en andra gång för den svenska marknaden!

Historien om Haandbryggeriet börjar år 2005, då fyra vänner och ölentusiaster, Jens Maudal, Rune Eriksen, Arne Eide och Egil Hilde beslutar att starta sin egen tillverkning. Platsen man väljer att öppna sitt bryggeri på är en före detta textilfabrik med anor från 1874. Med små medel och begagnad processutrustning från England kan man initialt brygga 900 liter i stöten. Under det första produktionsåret uppgår tillverkningen till 40 000 liter.
År 2011 bestämmer man sig för att flytta till en större byggnad, och valet blir en gammal järnvägsverkstad i Drammen. För att fira flytten beslutar att skapa ett öl som man kallar Sundland kreosot, med gammal järnvägsslipers i tanken. Med den förändringen kommer också förnyelse av produktionsutrustning, vilket tillåter dem att nå siffran 1800 liter per bryggning, och man når årsproduktionen 350 000 liter under 2012.
Haandbryggeriets filosofi är att återvinna de gamla unika norska öl-typerna och upprätthålla den traditionen, både när det gäller ölstilar och tillverkningsmetoder.

 

Ursprung: Norge, Drammen | Producent: Haand Bryggeriet | Vol: 33cl | Alk: 10,0% |Systembolaget art.nr: 11613-03 | Pris: 39,90 | Lansering: 3 November 2017