Gin Tonic After Work i Uppsala

Den 10 november serveras världens bästa Gin & Tonic på Picnic, Radisson Blu i Uppsala. Missa inte det!

 

Skånska Spritfabriken är ett familjeföretag med en bakgrund inom vinbranschen. Idag finns de i Skåne, utanför Lund där de inom kort kommer att bygga upp en spritfabrik och ett besökscentrum med provsmakning. Skånska Spritfabriken har sedan 2009 tillverkat äppelbrandy av enbart skånska äpplen. Under 2012 har även Pommeau och whisky lagts till i portföljen och under 2016 även gin. Målsättningen är att med råvaror från Skåne och en beprövad metod från Frankrike producera så bra produkter som möjligt. De har provat ett flertal olika framställningsmetoder och råvaror för att komma fram till de recept de använder idag.

East Imperial. Tillbaka på 1820-talet mixade officerare i den brittiska armén, stationeradi Indien, ihop en unik blandning av socker och vatten i ett försök att skapa en daglig tonic som skulle fungera som ett skydd mot malaria. Senare kom man att addera gin i mixen för att dölja den starka och bittra smaken av kinin. 189 år senare har den avgörande gin och tonic kommit mycket långt. Men inte nödvändigtvis på ett bra sätt. De alltför söta, citronsyrade läsk i vår tid har ersatt äkta, traditionella tonicvatten. Dessa moderna drycker maskerar helt den örtartade doften av premium gin och annan sprit. Men de mest kräsna kunder och bartenders kräver en överlägsen kvalitetsdryck att komplettera premiumsprit med. Det är därför East Imperial har en samling drycker, som ingen annan, med enastående kvalitet och smak. När allt kommer omkring så skulle du ju aldrig sätta däck av dålig kvalitet på en Aston Martin. Så varför dricka en drink med dåligt ”blandvirke”? East Imperial samling leds av deras överlägsna tonicvatten. Denna signaturdryck syftar till att sätta arv, integritet och äkthet, det ursprungliga tonic vattnet, tillbaka in i shakern.