17 november hittar du Klein Constantia Riesling på Systembolaget.

Detta sydafrikanska vin kommer från egendomen Klein Constantia. Klein Constantia grundades år 1685 av Simon Van Der Stel som var den första holländska guvernören i Kapstaden. År 1980 köptes Klein Constantia av familjen Jooste, som spenderat stora resurser och mycket tid att ge tillbaka Klein Constantia det namn det en gång var i vinvärlden. Klein Constantia ligger några kilometer utanför Kapstaden. Områdets vinrankor går som vågor nedför bergssluttningarna i ett klimat som är perfekt för att göra stora viner. Klein Constantia kallas ofta för ”världens vackraste vingård” och i höstens utgåva 2002 av Vin & Sprit var Klein Constantia bland ”Top 25 vingårdar” i världen.

www.kleinconstantia.com/

Klein Constantia Riesling
2012 är första gången som Klein Constantia använder sig av druvor från sin nyplanterade rieslingodling. De unga vinstockarna producerar en ungdomligt kryddig komponent medan de gamla vinstockarna skapar en strukturerad ryggrad som med lagring kommer att utvecklas till en mycket komplex riesling.
De två olika delarna behandlades helt annorlunda – de unga druvorna sätts på prov genom att jäsa under extrema förhållanden med högre grumlighet, naturlig jäsning och en mycket kall jäsningstemperatur medan de äldre rieslingdruvorna jäser man i klarad must med odlad jäst vid en måttlig temperatur. De två komponenterna blandades samman och får ligga kvar på jästfällningen ytterligare 4 månader innan buteljering.

Restsockerhalt ca 3,5 gram per liter.

Ljust gul färg.
Frisk och fruktig doft av citrus med undertoner av kryddor och koriander.
Generöst fruktig smak med frisk syra med smak av vit persika och marmelad.
Passar perfekt som aperitif men också fisk och skaldjur. Vinet kan avnjutas nu eller sparas under ytterligare några år.

Klein Constantia Riesling 2012
 Ursprung: Sydafrika, Constantia | Producent: Klein Constantia | Druvor: riesling | Årgång: 2012 | Vol: 75cl | Alk: 13% | Systembolaget art.nr: 99956-01 | Pris: 249:- | Lansering:17 november 2017 

För mer information, vänligen kontakta;
Peter Moschna, produktchef på AMKA
tel 070-0923423, pmo@amka.se