St Austell Proper Job – art nr 1011-01

Den 1 mars 2018 lanseras St Austell Proper Job IPA på Systembolaget.

ST AUSTELL BREWERY
I den lilla staden St Austell i natursköna Cornwall har bryggeriet med samma namn bryggt traditionell engelsk öl sedan 1851. Man är än i dag ett fristående, privatägt bryggeri i en bransch som annars domineras av internationella koncerner. Produktionens fokus ligger som sagt på traditionell ale och en stor andel säljs som fatöl på den lokala marknaden. St Austell är tydliga med sitt miljöarbete och jobbar bland annat mycket aktivt med att minska koldioxidutsläpp från produktion och logistik.

www.staustellbrewery.co.uk

ST AUSTELL PROPER JOB IPA
India Pale Ale med många utmärkelser i bagaget från diverse mässor och tävlingar. Doften är frisk och fruktig med gräsiga humletoner och inslag av passionsfrukt och lätt rostad malt. Smaken är lätt knäckig med stor grapefruktliknande beska och fin brittisk fruktighet. Passar till kittostar, kyckling och vit fisk.

Ursprung: England, St Austell | Producent: St Austell Brewery | Vol: 50cl |Alk: 5,5% | Systembolaget art.nr: 1011-01| Pris: 28,90 | Lansering: 1 Mars 2018