Sommaren är räddad – MiM Natura Xarel-lo finns nu på SB!

Från och med 1 juni och ett år framåt så finns detta härliga vita vin att köpa på Systembolaget.

MiM Natura Xarel-lo är tillverkad på druvor från vingårdar med mer än 60 år på nacken.  Hela kedjan från vinodling till vinframställning är ekologiskt certifierad.
Vinet består till 85% av Xarel-lo och till 15% av Chardonnay.  Efter handskörd pressar man varsamt och vinet består till minimum av 50% must från första pressningen. Efter en kort skalmaceration jäser man 20% av musten i ekfat och 80% i temperaturkontrollerade ståltankar.  Vinet vilar sedan ett par månader innan buteljering.
Detta är ett helt torrt vin med under 2 gram socker.
Mycket ljust gul färg.
Doften är frisk och fräsch med inslag av citrus, päron och mineral.
Helt torr och balanserad smak med toner av mineral, citrus och örter.
Passar som aperitif och till lättare fiskrätter.

Vins el Cep SL
Vin el Cep grundades 1980 av fyra familjer som odlat vindruvor i Penedes i flera hundra år. Firman är baserad i Sant Sadurní D’Anoia, strax utanför Barcelona.  Med anor sedan 1499 består anläggningen idag av en modern anläggning med termoreglerade rostfria tankar, underjordiska källare och gyropaletter. Man odlar företrädesvis de för området klassiska gröna druvorna Xarel-lo, Macabeu och Parellada, men har även en hel del mer internationella druvsorter att laborera med. Vingårdarna finner vi i de mer höglänta delarna av Penedes och sedan 2003 är de ekologiskt certifierade. Faktum är att man gått ytterligare ett par steg längre än så och numera i huvudsak arbetar enligt biodynamiska metoder.

För mer information, vänligen kontakta;
Peter Moschna, produktchef på AMKA
tel 070-0923423, pmo@amka.se

Ursprung: Spanien, Penedes| Producent: Vins el Cep SL| Druva: Xarel-lo och Chardonnay | Årgång: 2017 | Vol: 750ml | Alk: 12,5% | Systembolaget art.nr: 6442-01 | Pris: 99:-|