Favorit i repris… Vi med sprätt i – gillar Sportoletti!

Kommer in med en ny årgång (2014) på Systembolaget den 3 augusti.

Sportoletti
Familjen Sportoletti, som varit bönder i generationer, har länge varit passionerat engagerade i vinproduktion. År 1979 producerades de första 1000 flaskorna med egen etikett. Sedan dess har man ständigt forskat på den perfekta balansen mellan innovation och tradition i bergen mellan Spello och Assisi där deras 30 hektar vingårdar ligger. För närvarande produceras fem olika viner: Assisi Rosso DOC, Assisi Grechetto DOC, Villa Fidelia Bianco IGT, Villa Fidelia Rosso IGT och Villa Fidelia Passito IGT. Under de senaste tio åren har produktionen varit stabil vid cirka 200 000 flaskor per år. Sedan 1998 har företaget haft ett framgångsrikt samarbete med oenologen och agronomen Riccardo Cotarella.

Villa Fidelia Rosso
Vingårdarna ligger i sluttningar mellan orterna Assissi och Spello i de bergiga trakterna av Umbrien.
Vinet består av 70% Merlot 20% Cabernet Sauvignon 10% Cabernet Franc och druvorna är planterade 400 meter över havet. Efter handskörd jäser druvorna i temperaturkontrollerade ståltankar varefter vinet får vila i 12 månader på franska barriquer från Allier, Tronçais och Nevers. Slutligen lagras vinet 24 månader på flaska innan det är redo för marknaden.

Villa Fidelia Rosso har en mörkt granatröd färg.
Doften är nyansrik och mycket fruktig med inslag av svarta vinbär, nymalt kaffe och cederträ.
Vinet är fylligt och smakrikt med inslag av mörka bär, mocca och söt lakrits. Lång eftersmak med väl integrerade tanniner.

Passar utmärkt att lagra, men redan nu till eleganta kötträtter och smakrika ostbrickan.

Ursprung: Italien, Umbrien | Producent: Sportoletti| Druvor: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc | Årgång: 2014 | Vol: 75cl | Alk: 15% |Systembolaget art.nr: 90215-01 | Pris: 149kr | Lansering: 3 augusti 2018

För mer information, vänligen kontakta;
Peter Moschna, produktchef på AMKA
tel 070-0923423, pmo@amka.se