Veteöl från Tyskland at it’s best – Grünbacher Urweisse Hell

GRÜNBACHER URWEISSE HELL släpps i 415 butiker landet den 1 september 2018.

Urweisse Hell är en av bryggeriets kraftigare ljusa veteöl och är baserat på ett gammalt recept från början av 1900-talet. Ölet är ofiltrerat och opastöriserat för att bevara så mycket som möjligt av smakrikedomen. Doften är stiltypisk med stora fruktiga toner av banan och en underliggande ton av kryddnejlika och nybakat vetebröd. Smaken är fyllig men mjuk och viss sötma från veten, fruktighet från jästen och diskret beska. Passar utmärkt till charkuterier och plockmat samt till rätter på fisk och skaldjur. Prova även med klassiska svenska wallenbergare med potatispuré!

Grünbacher Weissbier Manufaktur
Den lilla Bayerska orten Grünbach finner vi nordöst om storstaden München, där det kryllar av veteölsbryggerier. Sedan början av 1700-talet har man bryggt öl i Grünbach och ägaskapet har varierat fram till idag. Den tyska veteölen är ofta lätt till smaken och kan vara allt från ljust gul till mörk och klar till grumlig. Andelen vete till kornmalt varierar, men i Tyskland är den över 50 procent. Det är kombinationen av vetemalt ihop med den speciella jästen som ger veteöl dess karaktär. Veteöl från norra Tyskland går under benämningen weizen (vete) och i södra delarna (Bayern) kallas det för weissen (vit).
DLG i Tyskland, som i Sverige motsvaras av Svenska livsmedelsinstitutet, gav år 2016 bryggeriet 4 guldmedaljer för deras öl.

www.gruenbacher-weissbiere.de

För mer information, vänligen kontakta;
Peter Moschna, produktchef på AMKA
tel 070-0923423, pmo@amka.se

Ursprung: Tyskland, Grünbach | Producent: Brünbacher | Vol: 50cl |Alk: 5,1% | Systembolaget art.nr: 1267-01 | Pris: 19,90 | Lansering: 1 September 2018