Vino de Cebreros – ny spanjor på tillfälligt besök.

Släpps på Systembolaget 13 mars 2020.

Vino de Cebreros
Cebreros är ett vin från i Sierra de Gredos (väster om Madrid), ett historiskt odlingsområde i Sistema Central, bergskedjan som delar Iberiska halvön i sina norra och sydliga delar. Sedan 2019 är området klassificerat som Vino de Calidad Indicación Geográfica (VCiG). Detta är en klassificering som ingår i det mer kända Denominación de origen (DO).
Baserade på mycket gamla vinrankor med druvan Garnacha Tinta som växer i magra granitjordar visar de röda vinerna från Cebreros en koncentration och friskhet som är unik.
Garnachadruvorna skördas för hand och vinifieras i betong hos kooperativet i Cadalso de los Vidrios.
Vinet har en restsockerhalt på ca 3 gram per liter.

Röd färg.
Elegant och nyansrik doft med toner av röda bär, färska kryddor och färska örter.
Medelfylligt och smakrikt vin med smak av mogna bär och färska kryddor. Avrundade tanniner med fin balans i eftersmaken.
Passar utmärkt till smakrika kötträtter och lagrad ost.

Península Vinicultores
Península Vinicultores är ett relativt nystartat företag med en mycket klar bild av vad som krävs för att lyckas på dagens vinmarknad. Península Vinicultores verkar främst i Uclés, som ligger knappa tio mil sydöst om Madrid.

Nedan lite om deras vision.
ÄKTHET – Autentiska viner speglar deras ursprung, de är ett resultat av lokala odlingsförhållanden och kultur. För att ett vin ska vara äkta och ha en känsla av plats måste det göras med så liten intervention som möjligt, men också vara fri från fel.
HÅLLBARHET – Detta innebär att vara goda odlare, vinmakare,
affärsmän och medborgare. Teamet bryr sig verkligen om att driva ett företag som är hållbart ur alla synvinklar; miljö, socialt och ekonomiskt. Vi kan kalla detta tillvägagångssätt för sympatisk vinframställning.
KONKURRENSKRAFT – Företaget är konstruerat för att vara strukturellt konkurrenskraftigare än andra och kan därför skapa överlägset värde för kunder på varje prisnivå. Nyckelfaktorn i en strategi är att perfekt anpassa och optimera alla tillgångar och beslut längs värdekedjan.

Mer info här.

För mer information, vänligen kontakta;
Peter Moschna, produktchef på AMKA
tel 070-0923423, pmo@amka.se

|Ursprung: Spanien, Sierras de Gredos|Producent: Península Vinicultores|Druva: Garnacha Tinta|Årgång: 2018|Vol: 750ml|Alk: 14,5%|Systembolaget art.nr: 95030-01|Pris: 115:-|