Turmeon Vermouth Blanco – nytt i vårt sortiment.

Turmeon Vermouth Blanco – vårens måste drink!

Bodegas Jaime framställer sin Vermouth enligt gammal och beprövad metod, där 20 års lagring enligt solera-principen är unik. Man använder 14 olika kryddor och botaniska växter i processen som kröns med 20 år lagring på ekfat som har nästan ett sekel på nacken. Tack vare solera-metoden så finns i varje ny flaska en liten andel vin som är nästan hundra år! Söt, smakrik och kryddig vermouth med inslag av citrusskal och kryddnejlika. Passar till digestif eller drinkar.

Alkoholhalt – 15 %
Sockerhalt  – 135 gram per liter
Förslutning – glaskork

Turmeon Bodegas Jaime är, sedan många år, en framgångsrik producent av Vermouth, i trakterna kring Zaragoza. Namnet kommer från det tyska ordet för malört, wermut. Förutom malört ingår andra vilda kryddor och örter som ingefära, kryddnejlika, vanilj och rosenblad. Recepten på vermouth är i regel hemliga. Vid framställningen använder man sig av ett enkelt, torrt vitt vin som smaksätts med riktiga örter eller med koncentrat. Blandningen sötas och spritas upp med druvdestillat så att alkoholhalten hamnar på 15–20 volymprocent innan eventuell lagring. Mer information om producenten – www.turmeon.com

En speciell detalj med presentationen är att etiketten på flaskan är animerad – se här.

Turmeon Vermouth Blanco