Ny årgång av exklusiva Arzuaga Gran Reserva lanseras på Systembolaget.

För andra gången lanseras Arzuaga Gran Reserva från Ribera del Duero i 120 av Systembolagets butiker runtom i landet,
i tillfälliga sortimentet TSV.

Den 19 oktober släpps årgången 2015, som är komplex och fyllig. Vinet passar perfekt till höstens mustiga maträtter.
Arzuaga Gran Reserva 2015 består till huvuddelen av druvor från mycket gamla vingårdar (mer än 80 år gamla), kombinerat med en liten andel yngre druvmaterial. De kalkrika lerjordarna i området ger intensiva och komplexa viner med struktur.
Året 2015 var mycket torr och varm i Ribera del Duero, vilket borgar för kraftfulla och långlivade viner. Vinet är komplex och har en fyllig smak med inslag av plommon, mörka körsbär, viol, svartpeppar, tobak och örter samt en tydlig rostad fatkaraktär. Arzuaga Gran Reserva 2015 passar utmärkt till höstens rätter, kött och vilt med smakrika såser, alternativt ostbricka med lagrade ostar.

-Efterfrågan för exklusiva röda viner från Ribera del Duero, gärna med mognad, växer och vi är mycket stolta att kunna lansera årgång 2015 av Arzuaga Gran Reserva. Vi har lyckats få en allokering på 4800 flaskor och förväntar oss återigen en stor kundefterfrågan, säger Peter Moschna, produktchef på AMKA.

Arzuaga Gran Reserva 2015 består av Tempranillo (95%), Merlot (3%) och Albillo (2%). Druvorna skördas för hand vid optimal mognad och jäser vid en temperatur av 28 grader i tre veckor. Sedan lagras vinet under 36 månader på nya franska barriquer, om 300 liter, innan buteljering.

Bodegas Arzuaga Navarro grundades 1993 då Florentino Arzuaga förvärvade den 1400 hektar stora egendomen Quintanilla de Onésimo (Valladolid) i hjärtat av vinregionen Ribera del Duero. Man odlar vin på dryga 200 hektar av egendomen och med ett uttalat fokus på kvalitet och ursprung har man sedan dess producerat viner i världsklass.

För mer information och högupplösta bilder vänliga kontakta:
Reija Andersson Tuomaala, PR & Communications AMKA Nordic
rtu@amka.se / press@amka.se , tlf. 076 5399488
www.amka.se

Arzuaga Gran Reserva 2015
| Ursprung: Spanien, DO Ribera del Duero | Producent: Bodegas Arzuaga Navarro | Druva: Tempranillo, Merlot, Albillo | Årgång: 2015 |
| Vol: 750ml | Alk: 14,5% |Sockerhalt 1,5 gram/liter | Systembolaget art.nr: 90627-01 | Pris: 349:- |