Lansering av 2020 Arzuaga Selección Especial på Systembolaget

Återigen lanseras ett vin från prisade Arzuaga Navarro från Ribera del Duero på Systembolaget. Den 1 september 2022 släpps ekologiska Arzuaga Selección Especial 2020, som är av crianzakvalitet, i 150 av Systembolagets butiker runtom i landet.

Årgång 2020 var mycket bra i Ribera del Duero. Druvorna var av väldigt hög kvalitet med mycket färg och hög syra vilket indikerar långlivade viner. Vinet är komplex och har en fyllig smak med inslag av mörka bär, mörka körsbär, örter samt rostad fatkaraktär. Arzuaga Selección Especial passar utmärkt till vinterns rätter, kött och vilt med smakrika såser, alternativt ostbricka med lagrade ostar.

-Efter att ha lanserat flera årgångar av Arzuaga Gran Reserva på Systembolaget så är det oerhört glädjande att nu också kunna erbjuda våra kunder en kvalitativ produkt i lite lägre prisläge. Att Arzuaga Selección Especial dessutom är ekologiskt certifierat ser vi som helt naturligt med tanke på producentens kvalitativa arbete, säger Peter Moschna, produktchef på AMKA.

Arzuaga Selección Especial är producentens första vin med ekologisk certifiering och består enbart av kvalitetsdruvan Tempranillo. De högklassiga druvorna samt den två år långa lagringen på ekfat och flaska motsvarar den från områden kända kvalitetsstämpeln Crianza. Druvorna skördas för hand vid optimal mognad och jäser vid en temperatur av 28 grader i tre veckor. Slutligen lagras vinet under 12 månader på amerikanska och franska barriquer, om 225 liter, innan buteljering.

Bodegas Arzuaga Navarro grundades 1993 då Florentino Arzuaga förvärvade den 1400 hektar stora egendomen Quintanilla de Onésimo (Valladolid) i hjärtat av vinregionen Ribera del Duero. Man odlar vin på dryga 200 hektar av egendomen och med ett uttalat fokus på kvalitet och ursprung har man sedan dess producerat viner i världsklass. Från och med årgången 2020 kan man stoltsera med ekologisk certifiering.

För mer information och högupplösta bilder, kontakta Peter Moschna, pmo@amka.se , tlf. +46 8 51 48 49 80, www.amka.se

Arzuaga Selección Especial 2020, 750 ml
│Producent: Bodegas Arzuaga Navarro │ Ursprung: DO Ribera del Duero │ Artikelnummer: 1079-01│ Pris: 229:- │ Druva: Tempranillo│ Alkoholhalt: 14,5 % │ Sockerhalt: 1,5 gram/liter │