Happy Valentine’s Day – skåla för kärleken i Champagne!

När det kommer till firandet av kärlek och vänskap finns det väl ingen mer passande dryck än Champagne!
Det blir alltid lite mer festligt med de franska bubblorna. Vårt val är givetvis Demoiselle från Champagne Vranken.

Vi har 3 olika sorter i vårt sortiment.
Demoiselle EO Brut – finns på 75cl och 150cl
Demoiselle E.O. Brut består huvudsakligen av Chardonnay, vilket ger vinet elegans och fin struktur, 80% Chardonnay, 20 % Pinot Noir lyder proportionerna. Druvorna som ingår i vinet är klassade som ”A”, vilket är det högsta kvaliteten. Endast must från första pressningen ingår i vinet och det lagras 18 månader på jästfällningen innan degorgering. Med en sötma på 12,24 gram per liter är vinet klassat som Brut i Champagne. Torr frisk smak med inslag av mogna äpplen, citrus och brioche. Torrt uppfriskande avslut.

Demoiselle EO Brut Rose
Demoiselle E.O. Rosé Brut består huvudsakligen av Chardonnay vilket ger vinet friskhet och elegans, för att vara just rosé, 80% Chardonnay, 20 % Pinot Noir lyder proportionerna. Druvorna som ingår i vinet är klassade som ”A”, vilket är det högsta kvaliteten. Endast must från första pressningen ingår i vinet och det lagras 36 månader på jästfällningen innan degorgering. Med en sötma på 12,45 gram per liter är vinet klassat som Brut i Champagne. Torr frisk smak med inslag av röda bär, färska kryddor och mineral. Lång och balanserad eftersmak.

Demoiselle La Parisienne
Demoiselle La Parisienne Millésimmé består huvudsakligen av Chardonnay vilket ger vinet friskhet och elegans, 80% Chardonnay, 20 % Pinot Noir lyder proportionerna. Druvorna som ingår i vinet är endast från vingårdar med status ”premier cru” och ”grand cru” vilket borgar det högsta kvaliteten. Endast must från första pressningen ingår i vinet och det lagras månader på jästfällningen innan degorgering. Med en sötma på 12 gram per liter är vinet klassat som Brut i Champagne. Tydliga mognadstoner med inslag av mineraler, äppelskal och nougat. Smaken är ren med nyanser av citrus, mineraler och vanilj.