Kärt återseende!

Den 28 april lanseras återigen Zoller-Hof Maibock i det tillfälliga sortimentet (TSV) på Systembolaget. Du finner Zoller-Hof Maibock i dryga hundratalet butiker runtom i Sverige.
Så här kring Valborg kan vädret vara allt annat än förutsägbart, så en smakrik och fyllig Maibock kanske kan mota kylan åtminstone för en stund!

Bocköl finns i flera olika varianter, men alla härstammar från en mörk och maltig ölbrygd från staden Einbeck i Tyskland. Främst är det under våren som ljusare bocköl bryggs. Ölstilen kallas följaktligen för maibock och det sägs att maibock bryggs för att värma gästerna på uteserveringarna innan solen gör det. Ljus bocköl bryggs enbart på ljus malt och vörten måste innehålla minst 16 viktprocent socker. Ölet är maltigt, fylligt och med relativt stor beska. Ölen har maltiga undertoner och tydligt inslag av humle och karamell. Beskan är balanserad och väl integrerad. Den passar perfekt till ljus fisk, charkuterier, grillat kött och smakrika vegetariska rätter,

Zoller-Hof Privatbrauerei grundades 1845 i Sigmaringen i Sydöstra delen av Tyskland. Verksamheten bedrivs ännu idag i privat regi, och är idag styrd av Claudia Sieben, ägare i sjätte generation. Filosofin hos Zoller-Hof är att inte kompromissa med vare sig råvaror, smak eller hantverksmässig noggrannhet. Bryggeriet använder enbart spannmål från egen region, inklusive världskänd humle från Tettnang. Naturligtvis bryggs ölen enligt de tyska renhetslagarna som härstammar från 1516. Zoller-Hof Privatbrauereis produkter har uppmärksammats i flera internationella tävlingar, t.ex. deras veteöl, Zoller-Hof Hefe-Weizen har fått högsta klassificering ’ Superior Taste Award’ i Crystal Award under tre år I rad.

”Våren 2023 åker på bakslag efter bakslag, då kan en flaska Zoller-Hof Maibock värma upp smaklökarna”, säger Peter Moschna, produktchef på AMKA

Zoller-Hof Maibock, 500 ml

│ Producent: Zoller-Hof Privatbrauerei │ Ursprung: Tyskland │ Artikelnummer: 12326-01 │ Pris: 30,90 │ Alkoholhalt 6,5 % │

För mer information och högupplösta bilder, kontakta Peter Moschna, pmo@amka.se , tlf. +46 8 51 48 49 80