Gentse Strop från Belgiens äldsta familjebryggeri Brouwerij Roman.

Gentse Strop har sitt namn att tacka de stolta Gentborna som får smeknamnet ”stroppendragare” eller snara-bärare. Historien berättar att år 1540 vägrade folket i Gent att betala en extra krigsskatt, med följden att kejsaren Karl V lät paradledarna vandra genom Gent med en snara runt halsen, som ett tecken på att de förtjänade att gå till galgen för majestätsbrott.
Än idag fortsätter snaran att symbolisera stolt motstånd mot varje form av tyranni och felplacerad auktoritet!

 Gentse Strop har komplex doft med inslag av banan, citrusfrukter, örter, jäst, och honung. Smaken är uppfriskande med maltig attack följt av inslag av örter och jäst, medellångt avslut med subtil, lätt bitter touch i eftersmaken. Ölen passar vegetariska rätter, kalvkött, lagrade ostar eller som sällskapsdryck en kall dag.

Gentse Strop är en belgisk ljus ale i klassisk stil där den initiala jäsningen kompletteras av en andra jäsning på flaska. Ölen är bryggd på ljus pilsnermalt, vatten från bryggeriets egen brunn samt en jäststam som använts i generationer. Som i nästan all belgisk ljus ale så är humlekaraktären nedtonad.

Brouwerij Roman är Belgiens äldsta familjebryggeri och grundades 1545 som del i ett värdshus längs allfartsvägen i trakterna av Oudenaarde i Belgien. Idag är det 14 generationen Romans, med Carlo och Lode i spetsen, som för familjetraditionen vidare. Brouwerij Roman brygger ett flertal olika typer av öl, exempelvis Witbier, Abbey Bier och Pilsner.

Gentse Strop, 330 ml

Producent: Brouwerij Roman │ Ursprung: Oudenaarde, Belgien │ Artikelnummer: 93210-01│Pris: 28,90 │ Alkoholhalt 6,9 %