Travaglini – pålitlig producent från Piemonte

Den 19 augusti släpps ett begränsat antal Travaglini Gattinara Riserva 2010 på ett mindre antal Systembolagsbutiker. Priset är 249 :- och för det priset får man en klassisk vinupplevelse.

Travaglini Gattinara Riserva 2010
Vinet är gjort på 100% Nebbiolo druvor som odlas i Gattinara, Piemonte i Italien. Travaglini Gattinara Riserva produceras endast de år då familjen anser att druvorna håller tillräcklig kvalité. Druvorna skördas för hand under oktober månad för att krossas och macereras under ca 12-14 dagar i ståltankar. Vinet har vilat fyra månader på ståltank innan det slutligen lagrats tio månader på slovenska ekfat om 500 liter innan buteljering.
Mörkt röd färg.
Komplex doft av mörka bär, violer, rosor och lakrits. Viss utveckling.
Medelfylligt och smakrikt vin med mogna tanniner och lång och eftersmak.
Passar utmärkt till smakrika pastarätter och eleganta kötträtter.

Travaglini Gattinara
Den familjeägda egendomen i hjärtat av Gattinara, i norra Piemonte, grundades på 1920-talet. 59 hektar, varav 42 är planterat med vin, gör gården till en av de största i området. Zonen Gattinara, i Vecelliprovinsen, som inte är mycket större en 100 hektar är faktiskt en av de största i Alto Piemonteområdet. Giancarlo Travaglini producerar ca 250 000 flaskor om året, det är närmare en tredjedel av områdets hela produktion. Områdets druvsort är i första hand Nebbiolo som lokalt ofta kallas Spanna. Området fick DOCG status 1990.

Ursprung: Italien, Gattinara| Producent:Travaglini| Druva: Nebbiolo | Årgång: 2010 |
Vol: 750ml | Alk: 13,5% | Systembolaget art.nr: 92303-01 | Pris: 249:- |