Uppsala Vin & Deli

VÄLKOMMEN TILL UPPSALA VIN & DELI! Ni hittar oss i monter 42.

Uppsala Vin & Deli är Uppsalas första vin- och delikatessmässa och vill vara en mötesplats för erfarna och oerfarna dryckeskännare. Ambitionen är en lärande och inspirerande mässa med fokus på att lyfta fram kvalitativa dryckes- och delikatessprodukter.

På Uppsala Vin & Deli får du som besökare möjligheten att prova, dofta, uppleva och inspireras av ädla drycker och delikatesser.
Vi vill sprida vår kunskap och hoppas få vägleda dig som besökare i en värld av nya smakupplevelser.

Vi finns i monter 42 och med oss har vi Alessandro Guagliardi från italienska Travaglini Gattinara.
Den familjeägda egendomen i hjärtat av Gattinara, i norra Piemonte, grundades på 1920-talet. 59 hektar, varav 42 är planterat med vin gör gården till en av de största i området. Zonen Gattinara, i Vecelliprovinsen, som inte är mycket större en 100 hektar är faktiskt en av de största i Alto Piemonteområdet. Giancarlo Travaglini producerar ca 250 000 flaskor om året, det är närmare en tredjedel av områdets hela produktion. Områdets druvsort är i första hand Nebbiolo som lokalt ofta kallas Spanna. Området fick DOCG status 1990.

Öppettider:
Fredag 18 november 2016 kl. 14.00-20.00
Lördag 19 november 2016 kl. 11.00-19.00
Mässan säljer biljetterna till lördagens mässa med olika entrétider.
Det betyder att du behöver passera entrén under den köpta tiden, sedan är du självklart välkommen att stanna så länge du vill.

Mer om mässan hittar du här.