Castello Banfi ett av Toscanas mest dynamiska vinhus!

Vi är mycket glada och stolta över att ha den toscanska vinproducenten Castello Bani i vår portfölj!

Castello Banfi grundades 1978 och äger idag ca 1000 hektar vingårdar runtom Montalcino i Toscana. Castello Banfi ägs av de två amerikanska bröderna John och Harry Mariani. De två har tillsammans med den berömda oenologen Ezio Rivella uppnått enorma framgångar, både i Italien och i världen. Castello Banfi är idag mycket väl kända för att producera goda viner av mycket hög kvalitet.  Redan från starten engagerade man sig för att försöka utveckla den potential man såg i området, särskilt när det gäller druvmaterialet. Faktum är att man i samarbete med Lantbruksuniversitetet i Milano numera har hela sex unika kloner av druvan sangiovese registrerade. Idag finner vi viner med namnet Banfi på etiketten från områden såsom, Montalcino, Bolgheri, Chianti samt Piemonte.