Fäviken serverar Vin de Constance

Vi är mycket stolta över att ha gjort vår första leverans med Klein Constantias Vin de Constance till en av Skandinaviens bästa restauranger – Fäviken Magasinet!

favikenmagasinet.se/

Denna vinter kommer de att servera Vin de Constance till sina gäster.
Fäviken är den första restaurangen utanför Stockholm som har belönats med 2 Michelin stjärnor. Fäviken ligger i Järpen i norra Sverige.

VIN DE CONSTANCE
Ursprung: Constantia Druva: 100% Muscat de Frotignan

Ett historiskt vin och det första som producerades i Constantia. Vin de Constance är världsberömt och omtalat i flera stora litteraturverk. Det var dessutom Napoleons favoritvin. Förutom det historiska arvet så har vinet blivit en favorit bland alla världens journalister.
I Vin de Constance lämnas druvorna kvar att torka på rankan. Därefter väljs de bästa druvorna ut och handplockas. Jäsningen sker i temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet är producerat av 100% torkade Muscat de Frontignan. Vinet är lagrat 3 år i 60% nya franska ekfat, ungerska ekfat samt franska acacia-fat. Därefter 6 månader på ståltank för att smakerna skall gifta sig innan buteljering. Doften är stor och komplex med inslag av bland annat torkade aprikoser, apelsinskal, honung, ingefära och fat. Smaken är söt och fyllig med koncentrerad fruktighet, bra balans med inslag av torkad frukt och citrus. Lång nyanserad eftersmak. Passar utmärkt till t ex Crème Brulée, Crêpe Suzette eller Foie Gras.