Cortes de Cima Branco

Denna familjeägda vingård, Cortes de Cima, ligger nära Vidigueira i Portugal Alentejo-regionen, halvvägs mellan Lissabon och Algarve. Vineriet har varit i familjens ägo sedan 1988 och består av 400 hektar varav 140 är planterade med vinstockar, 50 hektar av olivträd och de återstående hektar används för återplantering av korkek, tall och johannesbrödträd. De äldsta vinstockarna planterades 1991 och druvorna växer på de mer än 400 meter höga sluttningarna till berget Serra do Mendro, Vingårdarna åtnjuter regionens rikliga solsken och varma och torra klimat som endast mildras av den svala brisen från Atlanten. Cortes de Cimas filosofi är att göra viner som är ett nöje att dricka, och dessutom lägger de stor vikt vid miljöaspekter och återvinning av energi och material.

www.cortesdecima.com

CORTES DE CIMA BRANCO
 Detta vin är gjort av 48% Alvarinho, 32% Viognier och 20%  Sauvignon Blanc druvor odlas i regionen Alentejo i Portugal. Druvorna skördas under oktober månad för att krossas och macereras under ca fyra dagar i temperaturkontrollerade ståltankar. En del av vinet har lagrats sex månader på franska ekfat, medan resten har mognat i ståltankar innan buteljering.

Ljust gul färg.
Fruktig och frisk doft av limeskal, citrus och viss kryddighet.
Smakrikt och torrt vin med inslag av gula plommon och grapefrukt. Balanserad fruktsyra och lång eftersmak.
Passar utmärkt till fisk och skaldjur, men även som och fördrink.

Ursprung: Portugal, Alentejo| Producent: Cortes de Cima | Druvor: Alvarinho, Sauvignon Blanc och Viognier | Årgång: 2015 | Vol: 75cl | Alk: 14,5% | Systembolaget art.nr: 90360-01 | Pris: 149 :- | Lansering: 6 april 2018

För mer information, vänligen kontakta;
Peter Moschna, produktchef på AMKA
tel 070-0923423, pmo@amka.se