Casa Belfi Colfondo Prosecco – mousserande naturvin med en unik smakprofil!

Den 18 maj släpps ett begränsat antal Casa Belfi Colfòndo Prosecco på ett mindre antal Systembolagsbutiker.

CASA BELFI COLFONDO PROSECCO
Den gröna druvan Glera är basen för detta biodynamiska vin. Druvorna skördas i slutet av september, avstjälkas och placeras i ståltankar. Efter skalmaceration i minst 7 dagar, pressas musten varsamt. Den jäst som finns naturligt på druvskalen omvandlar sockret i musten till alkohol utan temperaturkontroll. Vinet vilar i samma ståltankar ända tills buteljering för en andra jäsning
till våren. Vinet är oklarat och ofiltrerat och får på detta sätt en unik smakprofil och en aning grumlighet i glaset.

Gyllengul färg. Lätt grumlig.
Komplex doft med toner av äpple, jäst, rostat bröd och citrusfrukt.
Torrt och mousserande vin med smak av citrus, äpple och rostat bröd.
Passar som aperitif och till grillad fisk samt ljus fågel.

ALBINO ARMANI / CASA BELFI
Projektet började när Albino Armani upptäckte en ung oenolog från området San Polo di Piave, i provinsen Treviso, vid namn Maurizio Donadi. I deras möte föddes en inspirerande filosofi, som bygger på respekt för naturen och naturliga traditioner. Man har lagt sig vinn om att alltid följa officiellt certifierat förfarande för ekologisk odling och ekologisk vinframställning. Casa Belfi garanterar rigorös anslutning till en helt ekologisk produktionskedja och är certifierad och garanteras av “Suolo e Salute” (Jord och hälsa) samt Demeter (biodynamiskt).

www.albinoarmani.com/

För mer information, vänligen kontakta;
Peter Moschna, produktchef på AMKA
tel 070-0923423, pmo@amka.se

Ursprung: Italien, Veneto| Producent: Albino Armani/Casa Belfi | Druva: Glera| Årgång: NV | Vol: 750ml | Alk: 10,5% | Systembolaget art.nr: 90064-01 |