Svalkande droppar från Österrike.

På fredag släpps Tegernseerhof Ried Kellerberg Riesling på Systembolaget.
Totalt 1600 flaskor så skynda om du vill haffa en flaska eller två.

Kellerberg är det kanske mest berömda enskilda Cru-läget i området Wachau. Området har en mycket varierande terroir med blandade sand- och grusjordar och vingårdarna ligger i sydöst-läge med kalla vindar som blåser in från området Flickathal. Martin Mittelbach väljer med stor omsorg och erfarenhet sina druvor till detta vin. Faktum är att det tog familjen Mittelbach hela 16 år från första planteringarna av druvan Riesling på Kellerberg till dess man buteljerade första årgången 2004.
Druvorna till vinet är handplockade och vinet jäst och lagrat i ståltankar innan buteljering.
Ljust gul färg.
Doften är frisk och aromatisk med inslag av mineral, färska citrusfrukter och toner av petroleum.
Smaken är torr och mycket frisk med toner av grapefrukt, persika och mineral.
Tegernseerhof Riesling Kellerberg passar till eleganta fisk- och skaldjursrätter.

TEGERNSEERHOF
Denna familjeägda egendom är belägen i nordöstra delen av Österrike, i delstaten NiederÖsterreich, närmare bestämt i Wachau. Sedan år 2000 är Wachau, med den medeltida staden Krems, med på Unescos världsarvslista. Familjen Mittelbach har i fem generationer odlat vin i området där vinproduktionen är daterad så långt tillbaka som till 1427. Egendomen består av totalt 25 hektar, varav 19 i Wachau, med druvor från alla sju Cru- lägen. Man odlar enbart gröna druvor med basen i Riesling och Grüner Veltliner, men med ett litet inslag av Chardonnay och Sauvignon Blanc.

För mer information, vänligen kontakta;
Peter Moschna, produktchef på AMKA
tel 070-0923423, pmo@amka.se

Ursprung: Österrike, Wachau | Producent: Tegernseerhof | Druva: Riesling | Årgång: 2008 | Vol: 75cl | Alk: 13% | Systembolaget art.nr: 92374-01 | Pris: 199:- | Lansering: 5/7 2019