Vermouth o’clock!

Turmeon Vermouth Rosé

Turmeon Bodegas Jaime är, sedan många år, en framgångsrik producent av Vermouth, i trakterna kring Zaragoza.
Bodegas Jaime framställer sin Vermouth enligt gammal och beprövad metod, där 20 års lagring enligt soleraprincipen är unik. Man använder 14 olika kryddor och botaniska växter i processen som kröns med 20 år lagring på ekfat som har nästan ett sekel på  nacken. Tack vare solerametoden så finns i varje ny flaska en liten andel vin som är nästan hundra år!

Namnet kommer från det tyska ordet för malört, wermut. Förutom malört ingår andra vilda kryddor och örter som ingefära, kryddnejlika, vanilj och rosenblad. Recepten på vermouth är i regel hemliga. Vid framställningen använder man sig av ett enkelt, torrt vitt vin som smaksätts med riktiga örter eller med koncentrat. Blandningen sötas och spritas upp med druvdestillat så att alkoholhalten hamnar på 15–20 volymprocent innan eventuell lagring.

Turmeon Vermout Rosé är söt, smakrik och kryddig vermouth med inslag av jordgubbe, körsbär, kryddpeppar och vanilj. Passar utmärkt som digestif eller drinkar.

Du kan beställa vermouthen genom att göra en sk privatimport via Systembolaget.

En speciell detalj med presentationen är att etiketten på flaskan är animerad – se här.

Ursprung: Spanien, Zaragoza | Producent: Turmeon Bodegas Jaime| Druva: Garnacha | Vol: 750ml | Alk: 15% | Systembolaget art.nr: X5366TV0201 | Pris: 185:- |