Broughtons Old Jock Champion Double Ale är höstens mästaröl.

Den 4 november återkommer det internationellt prisade skotska bryggeriet Broughton Brewery på den svenska marknaden. Vi lanserar 36 000 flaskor av Old Jock Champion Double Ale starköl i tillfälliga sortimentet, TSV, på Systembolaget.

Old Jock Champion Double Ale har mörk färg med tätt skum. Ölen är relativt fyllig och maltig med inslag av karamell, rostad malt, torkade frukter och liten rökighet. Mycket maltdriven med balanserad beska och lång eftersmak.
Old Jock Champion Double Ale passar utmärkt till köttgryta, lagrade ostar eller som sällskapsdryck en kall dag.

”Efter vårens succé med klassiska Old Jock från Broughtons känns ytterligare en lansering från bryggeriet helt följdriktig! Old Jock Champion Double Ale är en unik öl som bryggeriet producerat sedan 1980-talet ”, säger Peter Moschna, produktchef på AMKA AB. ”Old Jock Champion Double Ale är en unik blandning av en skotsk strong ale som fått ett litet tillskott av en högkvalitativ stout.”

Den mellanmörka och maltdrivna alen med knäckiga toner kompletteras med de fylliga och rökiga inslagen från rostad malt i stouten. Basen är skotsk Optic Pale Ale malt, Crystal Malt, Black Malt samt lite omältat korn. Humlesorterna är Challenger, Fuggles och First Gold som man tar från odlingar i södra England. Old Jock Champion Double Ale är pastöriserad.

Broughton Brewery grundades 1979 av David Younger, som kommer från den välkända skotska bryggarfamiljen Younger, och James Collins. Broughton Brewery använder en äkta Porteus maltkvarnfrån 60-talet för att säkerställa att all öl är hantverksmässigt tillverkad. Produktionens fokus har helt naturligt varit traditionell ale, men sedan 2020 har man utvecklat portföljen med öl såsom IPA, craft lager och glutenfri öl. Under sin 40-åriga historia har Broughton Brewery vunnit flera utmärkelser både i UK och utomlands, t.ex. från World Beer Awards, Tesco, Meininger och SIBA, m.fl.

För mer information och högupplösta bilder, kontakta Peter Moschna, pmo@amka.se , tlf. +46 8 51 48 49 80, www.amka.se

Old Jock Champion Double Ale, 500 ml
│Producent: Broughton Brewery│ Ursprung: Biggar, Peeblesshire, Skottland│ Artikelnummer: 14037-01│ Pris: 28,90│ Alkoholhalt 5,6 %│