Eftertraktat och ofta svåråtkomligt!

Castello Banfi från Toscana är sedan 50 år välkända för att producera goda viner av mycket hög kvalitet. Redan från starten engagerade man sig för att försöka utveckla den potential man såg i området, särskilt när det gäller druvmaterialet. Faktum är att man i samarbete med Lantbruksuniversitetet i Milano har varit drivande i forskandet kring druvan Sangiovese Grosso. Castello Banfi förfogar över ca 1000 hektar vingårdar runtom i Toscana. Idag finner vi viner med namnet Banfi på etiketten från områden såsom, Montalcino, Bolgheri och Chianti. Castello Banfi är mycket engagerade i och upprepade gånger internationellt belönade för sitt arbete med hållbarhet. Enkelt uttryckt är deras devis – ” varje åtgärd måste vara socialt rättvis, miljömässigt säker och samtidigt ekonomiskt genomförbar.”

AMKA har tillsammans med Castello Banfi nu valt att prioritera den svenska marknaden med ett antal eftertraktade viner som tidigare varit svåra att få tag på. Castello Banfi är mest berömda för sina viner från Montalcino och deras betydelse för området kan inte överskattas. Vi har nu valt att ta hem flera av deras viner, allt från Rosso och vingårdsbetecknad Brunello till Supertoscanare och fatlagrade Fontanelle Chardonnay. Måhända har Banfis engagemang i Piemonte flugit lite under radarn. Faktum är att man startade verksamheten i södra Piemonte bara året efter etableringen i Toscana och ända sedan dess har man varit mycket verksamma inom utvecklingen av mousserande viner från området. Missa inte Cuvée Aurora Brut, framställd enligt traditionell metod och med hela 30 månader på jästfällningen.

Vinerna finns allaredan nu tillgängliga för beställning på Systembolaget!
Artikelnummer hittar du i nedan.

5079201 Banfi Grappa di Brunello
5925301 Banfi Poggio alle Mura Brunello di Montalcino DOCG
5926601 Banfi Cuvee Aurora Brut
5928701 Banfi Fontanelle Chardonnay
5932801 Banfi SummuS Toscana IGT
7129001 Banfi Aska Bolgheri Rosso
7149501 Banfi Rosso di Montalcino
7277801 Banfi La Pettegola Vermentino Toscana IGT
7608501 Banfi Excelsus Toscana IGT
7702701 Banfi Brunello di Montalcino DOCG