Grattis – GULD till Cuvée des Jacobins!

Under Uppsala Beer & Whisky Festival 2023 har en kvalificerad domarpanel samstämmigt utsett Cuveé des Jacobins till festivalens bästa ”all syrlig öl”!

CUVÉE DES JACOBINS
Smaken är torr och påtagligt syrlig med inslag av ek, skogshallon, mörka körsbär, laktos och vanilj.
Passar till Syrliga desserter och skarpa ostar och även som sällskapsöl och välkomstdrink.

Denna ölstil kallar belgarna för “Flemish Sour Red Ale” när de ska beskriva den på engelska. Detta är Brouwerij Omer Vander Ghinste flaggskepp och är en oblandad Lambic som buteljeras efter lagring om minst 18 månader på stora franska ekfat. Om producenten Detta anrika belgiska familjebryggeri grundades 1892 i den lantliga byn Bellegem i västra Flandern. Bryggeriet ägts och drivits av samma familj i många generationer. Även om bryggeriet idag är en modern anläggning så finns många inslag av hantverk och tradition kvar inom produktionen med öppen jäsning och vackra bryggkärl i gammal koppar. Produktionen kretsar kring flera belgiska traditionella öltyper, bland annat bryggs Wit, Blond, Oud Bruin samt olika typer av Lambic (spontanjäst öl gjort  på delvis omältat vete). På Brouwerij Omer Vander Ghinste har man inte bråttom. Flera av ölen genomgår långa perioder av lagring på både fat och flaska för att uppnå sin typiska karaktär.

Cuvee des Jacobins, 33cl
│Producent: Brouwerij Omer Vander Ghinste │Ursprung: Belgien│Artikelnummer: 10686-03 │Pris: 34,90│Alkoholhalt 5,5 %│