Den 1 september är det dags att damma av dina ölstövlar och löpa till din närmsta Systembutik.

För tredje året i följd lanserar vi nu Irlbacher Volksfestbier på Systembolaget.

Alla de stora bryggerierna i Bayern gör sedan många år ett ljusare festöl i anslutning till Oketoberfesten i München. Endast bryggerierna i München får kalla det Oktoberfestbier, så därför heter Irlbachers variant Volksfestbier. Ölstilen är som en smakrik lager med märkbar sötma och aningen högre alkoholhalt. Denna moderna variant har till stor del ersatt den traditionella ölen Märzenbier, och är det öl vi i dag främst förknippar med oktoberfesten i München. Irlbacher volksfestbier har maltig smak med inslag av ljust knäckebröd, honung, citrus och örter. Passar till ljus fisk, charkuterier, grillat kött och smakrika vegetariska rätter.

Öl har producerats i Irlbach Schlossbrauerei i mer än 500 år. Detta gör bryggeriet till ett av de äldsta bryggerierna i Bayern. Irlbacher-öl, vare sig det är lager, veteöl eller andra ölsorter, bryggs fortfarande på ett traditionellt och hantverksmässigt sätt. Med det bästa spannmålet från de lokala Bayerska odlarna, den berömda humlen från Tettnang och det renaste vattnet från deras egen djupa brunn, bryggs ölen naturligvis enligt de Tyska renhetslagarna som härstammar från 1516.

-Oktoberöl är avslutet på sommaren och upptakten på den härliga hösten. En maltig och matig Oktoberfestöl passar perfekt till en bricka med torkade charkuterier och lagrade ostar,
säger Peter Moschna, produktchef på AMKA.

För mer information och högupplösta bilder, kontakta Peter Moschna, pmo@amka.se , tlf. +46 8 51 48 49 80

Irlbacher Volksfestbier, 500ml
│Producent: Irlbacher Schlossbraurei │Ursprung: Bayern, Tyskland │ Artikelnummer: 12687-01│Pris: 26:90:- │ Stil: Oktoberöl│ Alkoholhalt: 5,6% │