Vino de Montaña gör entré på Systembolaget.

Från och med den 11 oktober går det att beställa Vino de Montaña via Systemoblagets beställningssortimentet.

Vino de Montaña kommer från hög höjd i Sierra de Gredos och andra historiska odlingsområden i Sistema Central, bergskedjan som delar iberiska halvön i sina norra och sydliga delar.
Baserade på mycket gamla vinrankor med druvan Garnacha på granitjord visar vinerna potentialen i området. Garnachadruvorna vinifieras i betong hos kooperativet Cadalso de los Vidrios i området medan Rufete- och Piñuela-druvorna transporteras till Uclés för vinifiering i ståltank. Slutligen blandas de tre vinerna innan buteljering. Lätt till medelfylligt vin med toner av röda bär, färska örter, lakrits och kryddor. Uppfriskande eftersmak med runda tanniner.

Peninsula Vinicultores består av en erfaren och eklektisk samling medarbetare, inklusive Sam Harrop MW och Andreas Kubach MW.
Teamet arbetar med att integrera varje beslut från vingården till marknaden och kombinera en djup förståelse för den spanska terroiren med ett globalt perspektiv. Deras mål är att producera viner som representerar en modern tolkning av lokala vinodlingstraditioner i kombination med enastående kvalitet och prisvärdhet. Idag står man bakom ett flertal viner från flera av Spaniens kända vindistrikt.

I bergen väster om Madrid finner vi några av Spaniens numera mest intressanta och moderna viner. Urgamla vinstockar, odlingar på hög höjd och nymodern vinframställning utan ekfat ger oss friska, fruktiga och härligt drickvänliga viner, säger Peter Moschna, produktchef på AMKA.

För mer information och högupplösta bilder, kontakta Peter Moschna, pmo@amka.se , tlf. +46 8 51 48 49 80