Nytt i sortimentet – Faliero från italienska Dezzani S.R.L.

Faliero är ett varumärke som produceras av den välkända producenten Dezzani i Piemonte. Dezzani grundades 1934 i Cocconato D’Asti. Den pittoreska lilla staden ligger 491 meter över havet, helt nära den kanske mer kända orten Monferrato.

Nytt i vårt sortiment är 3 viner från Faliero
Faliero Langhe Nebbiolo
Faliero Piemonte Rosso
Faliero Barolo

Piemonte betyder ‘vid foten av bergen’, och med sitt vackra läge vid foten av Alperna måste man säga att namnet passar bra. Förutom vin är regionen kanske mest känd för bilmärket Fiat. Piemonte är Italiens sjunde största vinproducerande region, men det som regionen saknar i kvantitet, kompenserar man med kvalitet. De två mest kända druvorna i området är Barbera och Nebbiolo. Barbera ger oftast fruktiga viner med hög frisk syra, ofta med inslag av mörka körsbär, som bör drickas unga. Och Nebbiolo är mycket rik på fruktsyra och tannin som kräver skicklig vinmakning och lång lagring för att nå sin fulla potential.